***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Зеленски говори пред американския Конгрес по време на посещение в САЩ. Украйна твърди за над 100 000 убити руски войници


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 22 декември   

 

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в тирада пред американския Конгрес, че милиардите долари, предоставяни от Съединени американски щати като помощ за Украйна в нейната борба против съветското настъпление, не са щедрост, а инвестиция в международната сигурност, съобщи Ройтерс.

Зеленски, който дойде във Вашингтон на първото си посещаване в чужбина, откогато Русия нахлу в Украйна през февруари, сподели пред американските законодатели, че се надява те да продължат да поддържат страната му.

„ Вашите пари не са щедрост. Те са инвестиция в световната сигурност и народна власт “, сподели той, призовавайки за двупартийна поддръжка за Украйна - както от демократите, по този начин и от републиканците.

***

„ Американският народ знае, че в случай че останем безучастни пред лицето на такива очевидни офанзиви против свободата и демокрацията и главните правила на суверенитета и териториалната целокупност, светът сигурно ще се сблъска с по-лоши последствия ", предизвести Джо Байдън.

***

Има един анекдот, върви почти по този начин: 

- Руснаците настояват, че НАТО води война против тях в Украйна.
- Ти да видиш! И по какъв начин върви?
- Ами руснаците изгубиха съвсем 100 000 бойци, 281 самолета, 264 хеликоптера, 16 подводници, 2966 танка и 5928 БТР-а…
- А НАТО?
- Ами НАТО още не е пристигнало…

***

А това не е анекдот, това е самата кремълска истина… Русия осъжда „ милитаризацията “ на Япония. Ако беше филм, никой нямаше да го гледа – толкоз е абсурдно…

***

***

Руската рубла падна през днешния ден до най-ниското си равнище по отношение на $ от края на април, или от осем месеца насам, съобщи Ройтерс. Един $ се разменяше за 72 рубли в ранната търговия, или спад с 1,4 на 100 по отношение на през вчерашния ден.

***

„ От няколко дни, по-точно повече от седмица, текат няколко инспекции в нашата болница. Когато разбрах за случая, незабавно подадох сигнал. Предвид деликатността, искахме да се резервира безмълвие за опазване на персоналните данни на двете фамилии. Затова, до този миг, нямаше огромна информация по случая. Освен тази инспекция, която тече много бързо и когато през вчерашния ден стана ясно от прокуратурата, че на процедура към този момент биологичните родители са изяснени – ясно е кое дете на кое семейство е, в този момент следва юридическа процедура за замяна на бебетата. Текат още три инспекции в болничното заведение, които откриват какво е довело до случая “.

***

Едно нещо да е по-евтино 

***

Хартиената бюлетина не е предмет на разискване сред Българска социалистическа партия и Политическа партия, отпаднала е. Така това не е разграничителна линия. Оръжието за Украйна също не е част от диалозите за втори мандат. Това сподели за " Твоят ден " Илиян Йончев от Българска социалистическа партия.

***

Съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев не вземат участие в срещите по сформиране на кабинет с втория мандат, научи " Хоризонт ".

Преговорният екип се състои от номинирания за министър председател Николай Денков и ръководителят на парламентарната група Андрей Гюров.

Вчера двамата се срещнаха с представители на всички парламентарни групи., с цел да показват управническите си цели. Разговорите се организираха в Народното събрание, само че не бяха оповестени обществено.

***

Най-старият случай е от юни месец 2021 година, а има и нов сигнал от преди няколко дни. Той касае чиновник на Групово дело защита, към който Михайлов е отправил закани за физическа разпра, до момента в който е бил с мярка " задържане под стража ", добави зам.-районният прокурор.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР